REKLAMA

TREBATE INTERNET STRANICU

NAJČITANIJE
Povezani tekstovi
Podijeli sa prijateljma!
Designed by: |
Začini kao preventivna mjera protiv raka |
![]() |
![]() |
![]() |
Iako mnogi ne vjeruju, mnoga hrana i posebno začini u sebi sadrže sastojke bolje od ikakvih hemijskih lijekova. Naučnici širom svijeta nastavljaju temeljita istraživanja tragajući za boljim, efikasnijim tretmanom raznih vrsta raka. Putem tih istraživanja se također došlo do zaključka da nerijetko jednostavne promjene u hrani i stilu života mogu, istinski, spriječiti pojavu bolesti.
Sada se saznaje da neki naučnici i doktori smatraju da dodatak jednog začina u jelo u umjerenim količinama, može voditi dobroj šansi da se rak nikada ne dobije. Naime, u laboratoriji u hjustonskoj klinici Anderson Cancer Clinic, doktor Bharat Aggarwall istražuje medicinski efekat začina, poput turmerica, koji se koristi u njegovoj rodnoj Indiji. Ovi se začini koriste svaki božiji dan, oduvijek, posebno za meso, a u sebi nose anti gljivične, anti bakterijske, i anti viralne sposobnosti. Izvor: VoA News www.medicina.ba 19.10.2011. |